Senna Riemens - Werken bij Syndus

Senna Riemens

Recruiter

De overstap van een regionaal makelaarskantoor naar Syndus Group is op het oog een behoorlijke ommezwaai. Toch merkte Senna Riemens dat dit in de praktijk helemaal niet zo voelde. “Doordat ik voor de hele bedrijvengroep werk, kreeg ik alle tijd om kennis te maken met het werk en de collega’s. In totaal werken hier bijna vijfhonderd mensen. Dat lijkt veel, maar zo voelt het niet. Ik ken echt veel collega’s, weet wat ze doen en ik kan altijd overal binnenlopen. .”

Met haar HBO-diploma Commerciële Economie op zak begon Senna met een baan bij een online marketingbureau. Daarna werkte ze enkele jaren bij een makelaar. Toen deed zich de kans voor om als corporate recruiter te starten bij Syndus Group. “Om een goede recruiter te zijn, is het naar mijn idee belangrijk dat je zelf enthousiast wordt van de banen die beschikbaar zijn. Dat ben ik! ’’ Met haar commerciële instelling, vlotte babbel en overtuigingskracht, weet Senna haar enthousiasme goed op anderen over te brengen. Zo weet ze op een natuurlijke manier mensen en banen met elkaar te matchen.

''We hebben mooie banen, ook buiten de techniek.''

“Als ik bij Arentis al die kranen zie staan, vind ik dat geweldig. Net als de staalconstructies die Ferris maakt of de kunststof leidingsystemen van Amerplastics. We werken allemaal samen aan mooie projecten en mooie producten. Het is fijn, dat steeds meer mensen bekend raken met onze bedrijven, want we hebben mooie banen, ook buiten de techniek.. Samen met mijn collega’s van Marketing en Communicatie zet ik sterk in op employer branding. Op die manier laten we een zo breed mogelijke doelgroep kennismaken met onze bedrijven, activiteiten en de mensen die hier werken.”

Om die reden zijn de werkdagen van Senna enorm gevarieerd. “Ik maak Syndus Group overal zo goed mogelijk zichtbaar en probeer zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor onze banen. Dat doe ik bijvoorbeeld door mee te werken aan banenmarkten, maar ook door heel gericht mensen te benaderen via LinkedIn of social media. Verder stel ik vacatureteksten op en stem ik vacatures en sollicitaties af met collega’s. Ik zit ook regelmatig bij sollicitatiegesprekken. Dat zijn gesprekken met lassers en monteurs, maar ook met IT-managers en financial controllers. Mooi is dat we niet alleen interessante, uitdagende banen kunnen bieden bij onze sterk groeiende bedrijven, maar ook een rijk aanbod hebben aan opleidingen en trainingen. Wie zich graag wil ontwikkelen, kan alle kanten op.”

Natuurlijk werkt Senna nauw samen binnen het team Human Resources. Dat team telt 9 collega’s. Verder maken ze graag plaats voor stagiaires, die het vak willen leren. “Sommige banenmarkten of events bezoek ik samen met de HR-collega’s.  Verder werk ik nauw samen met de collega’s van Marketing en Communicatie.” Lachend: “Het komt regelmatig voor dat ik daar even binnenstap met een creatief idee. Dat maakt deze baan zo leuk. Je moet zelf ook echt ondernemend zijn en een stap vooruit durven én willen zetten om ergens te komen.” Overigens, wie denkt dat een vrouw het lastig heeft in een ‘mannenwereld’ boordevol techniek heeft het mis. Sterker nog, Senna merkt op geen enkele manier dat zij harder moet lopen of anders benaderd wordt dan haar collega’s. En gelukkig maar.

 

''Wie zich graag wil ontwikkelen, kan alle kanten op.''

Collegialiteit is belangrijk in de ogen van Senna. Daarom maakt ze ook deel uit van de feestcommissie. Deze commissie organiseert de jaarlijkse zomer barbecue en de kerstborrel, waar alle collega’s elkaar ontmoeten.“ Het werk is serieus en zo pakken we het ook aan, maar er is altijd tijd voor een lolletje. Naast de gezamenlijke activiteiten, doet ons HR-team ook regelmatig iets leuks: samen eten of even een borrel op vrijdagmiddag.”

Extra pluspunt van haar werk bij Syndus Group is dat deze veelzijdige baan Senna de mogelijkheid biedt van een goede werk-privé balans. Zo heeft ze voldoende tijd voor haar hobby voetbal. “We trainen twee keer per week en natuurlijk ieder weekend een wedstrijd. Ik ben er best trots op dat Syndus ons sponsort met trainingspakken. Zeg nu zelf: 28 dames met Syndus op hun rug, daar kon de directeur moeilijk nee tegen zeggen.”