Jochem Haak - Werken bij Syndus

Jochem Haak

Coördinator orderpicker

Jochem Haak, 23 lentes jong, begon ongeveer 5 jaar geleden in het magazijn bij Arentis als leerling Magazijn medewerker op de afdeling Tools. Niet veel later kreeg hij de kans om de mbo-opleiding Logistiek Teamleider niveau 3 te volgen. Met groot succes, want na bijna twee jaar de opleiding te hebben gevolgd, heeft Jochem zijn diploma op zak.

Waar hij begon als Magazijn medewerker is hij doorgegroeid naar Coördinator orderpicker. ‘’Als Coördinator orderpicker ben ik veel aanwezig in het magazijn om mijn collega’s te helpen bij het gereed zetten van alle orders. Daarbij gebruik ik vaak een heftruck om alle gereedschappen bij elkaar te zoeken en te verzamelen.’’ Daarnaast bewaakt Jochem de kwaliteit van de gereedschappen, maakt hij ze verzendklaar en assisteert hij af en toe bij het laden en lossen.

Foto van medewerker op een heftruck
‘’Lichte administratieve taken horen ook bij mijn functie.’’

‘’Lichte administratieve taken horen ook bij mijn functie. In de ochtend begin ik met het uitdraaien van picklijsten, zodat mijn collega’s gelijk aan de slag kunnen met het gereed zetten van de orders.’’ Om te zorgen dat de chauffeurs de orders op de juiste locatie afleveren worden de afleverbonnen door Jochem klaargelegd. Vaak aan het eind van de middag is hij op kantoor te vinden om na te gaan of er nog opdrachtbevestigingen klaar liggen. Deze kijkt hij na en zorgt ervoor dat de orders klaar staan voor transport vóór de volgende dag.

‘’Er zijn genoeg mogelijkheden om door te groeien, zolang je het zelf maar aangeeft!’’

Een baan als Coördinator orderpicker heeft verschillende voordelen als je er niet van houdt om stil te zitten maar je echt je handen uit de mouwen wilt steken. ‘’Ondanks dat het werk vrij op hetzelfde neerkomt blijft het altijd afwisselend. Ik heb contact met verschillende chauffeurs, mijn collega’s in het magazijn en op het kantoor. We hebben een jong team, iedereen gaat leuk met elkaar om en is bereid om elkaar te helpen. De sfeer is dus erg gemoedelijk!’’