Marcel van Rijswijk - Werken bij Syndus

Marcel van Rijswijk

Commercieel medewerker binnendienst
'Van offerte tot opdracht'

“Na mijn HBO-opleiding Commerciële Economie zocht ik bewust naar een functie waarin commercie en techniek samenkomen. Die vond ik bij Fiberstruct. Fiberstruct is een Europese producent van glasvezelversterkte kunststof (GVK) roosters en constructies. Bij constructies kun je denken aan leuningwerk,
(kooi)ladders, trappen en profielen. Onze fabriek is gevestigd in Slowakije. Ik werk op het verkoopkantoor in Terneuzen, samen met vijf collega’s.

‘Mijn functie combineert commercie met techniek’

Ik voel me als een spin in een web. Het ene moment maak ik een offerte, het andere moment maak ik afspraken over de productieplanning. Die dynamiek spreekt mij aan. Daarnaast is het uitdagend om het werk goed te coördineren en te communiceren met mijn collega’s in Slowakije. Het is waardevol dat ik daar geweest ben en weet wat er speelt. Soms is wat creativiteit nodig om voor de klant tot een goede oplossing te komen. Mijn ambitie is om door te groeien tot accountmanager. Ik vind het nu al geweldig om opdrachten binnen te halen. Deze zijn vaak complex, want veel projecten kennen een lange looptijd, maar het geeft iedere keer weer een kick als het lukt.”